سرمایهگذاری و مشارکت در ساخت پمپ بنزین به دلیل وجود منابع نفتی در کشورمان و افزایش مصرف سوخت به یکی از مهمترین زمینههای سرمایهگذاری تبدیل شده است.
احداث جایگاه سوخت دارای مراحل مختلفی از جمله انتخاب زمین، دریافت مجوز، احداث سکوها و تجهیزات، معماری استاندارد جایگاه و … است، که هرکدام از این مراحل هزینههای زیادی در بردارد؛ به همین دلیل افراد برای سرمایهگذاری در این زمینه به مشارکت و خرید جایگاه سوخت تمایل زیادی نشان میدهند.
جایگاه هایی که در مرکز شهر ها و ورودی و خروجی شهر ها قرار دارند معمولا درآمد بیشتری دارند. احداث پمپ بنزین و به طورکلی احداث جایگاه سوخت شغل مناسب و پر بازدهی تلقی میشود زیرا در این نوع سرمایهگذاری دیگر دغدغه فروش محصول نهایی را ندارید.
تا شش ماهه اول سال 98 به ازای فروش تا 500 هزار لیتر بنزین 750 ریال و فروش بالاتر از 500 هزار لیتر بنزین 550 ریال کارمزد اختصاص داده می شد .
با افزایش 3 برابری قیمت بنزین در شش ماهه دوم سال 98 به ازای فروش تا 500 هزار لیتر بنزین 1000 ریال و فروش بالاتر از 500 هزار لیتر بنزین 750 ریال کارمزد اختصاص داده می شود .
برای فروش هر لیتر نفتگاز 225 ریال در هر لیتر محاسبه خواهد شد .
محل قرار گیری جایگاه سوخت یکی از مواردی است که می تواند قیمت جایگاه را افزایش یا کاهش دهد. جایگاه هایی که با فاصله کم از هم احداث شده اند و یا جایگاه های سوختی که مشتریان بالقوه ندارند از جایگاه های سوخت ارزان محسوب می شوند. اما پمپ بنزینی که در حاشیه شهرها و مکان های پرترد احداث شده باشد گران تر است و یکی از مواردی است که هنگام خرید جایگاه سوخت باید به آن توجه کنید.
ساخت پمپ بنزین و جایگاه سوخت در تهران حداقل 30 میلیارد تومان هزینه دارد و به همین دلیل در تهران با کمبود جایگاه سوخت مواجه هستیم. بنابراین قیمت جایگاه در کلان شهر هایی مانند تبریز بیشتر است. اما شما می توانید از قیمت 4 میلیارد به بالا برای خرید جایگاه سوخت و پمپ بنزین در تبریز اقدام کنید.
با توجه به مراحل احداث پمپ بنزین میتوان هزینههای آن را به این شکل لیست کرد:
زمین: هر جایگاه سوخت به طور متوسط و با توجه به تعداد سکوهای سوختگیری بین ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ متر مربع زمین نیاز دارد که هزینه آن طبق شهر و منطقه مورد نظر متفاوت است؛ و با توجه به گران شدن قیمت زمین و بزرگ بودن پهنه احداث، یکی از اقدامات مهم برای احداث جایگاه سوخت پیدا کردن و خرید زمین است.
تجهیزات جایگاه سوخت : مخازن، تاسیسات مکانیکی، تاسیسات الکتریکی و نقشه جایگاه سوخت از جمله تجهیزات مورد نیاز جایگاه سوخت هستند که هرکدام هزینه جداگانهای را در بر دارند.
ساختار و معماری جایگاه: هر جایگاه شکل و معماری خاص خود را دارد که بر اساس زیبایی، ایمنی و تکنولوژیهای روز دنیا طراحی میشود؛ و برای جذب مشتری و همینطور جلب نظر شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی برای صدور مجوز تاثیرگذار است.
با توجه به قیمت زمین در شهر یا منطقه مورد نظر، تعداد سکوهای جایگاه، نوع سوخت قابل ارائه در جایگاه (مثلا بنزین و گازوئیل یا فقط بنزین)، تعداد کارمندها، تعداد مخازن و سایر ساختمانهای داخل جایگاه، براورد هزینه احداث پمپ بنزین متفاوت است؛ اما روند رو به رشد تولید خودرو و افزایش خودرو سواران در سطح کشور نشان دهنده افزایش مصرف بنزین است.
اگر به آمار رسمی مصرف روزانه بنزین در کشور نگاهی بیاندازیم متوجه میشویم حتی با وجود گران شدن بنزین همچنان مصرف بنزین سیر صعودی داشته و از مصرف روزانه ۷۵ میلیون لیتر در سال 93 به مصرف 95 میلیون لیتر در سال 98 رسیده است، و بر اساس اعلام شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی تولید روزانه بنزین نیز 110 میلیون لیتر است. این نشان میدهد که 85 درصد بنزین تولیدی روزانه مصرف میشود و تنها ۱۵ درصد آن مازاد بر نیاز روزانه است.
به طور کلی می توان گفت از نظر قیمت و صرف هزینه خیلی با هم تفاوت ندارند. اما موضوعی که خرید جایگاه سوخت را متمایز می کند صرف وقتی است که برای ساخت ، دریافت مجوز ، خرید تجهیزات استخدام نیرو است. شما می تواند پولی که قرار است به صورت مستمر در این مورد هزینه کنید و علاوه بر آن سودی نیز حاصل نشود را به طور یکجا صرف خرید پمپ بنزین و جایگاه گاز کنید. پس شما در خرید جایگاه سوخت دردسرهای ساخت را ندارید.
کل هزینه ساخت مورد نیاز برای احداث جایگاه در کلانشهرها و غیرکلانشهرها متفاوت است. به طور مثال هزینه ساخت پمپ بنزین در تبریز و در تهران بسیار متفاوت از یکدیگر هستند.
کل هزینه ساخت برای احداث یک جایگاه تک سکو: 810,000,000 تومان
کل هزینه ساخت برای احداث یک جایگاه دو سکو: 1,890,000,000 تومان
کل هزینه ساخت برای احداث یک جایگاه سه سکو: 4,320,000,000 تومان
کل هزینه ساخت برای احداث یک جایگاه چهار سکو و بیشتر: 6,480,000,000 تومان
هزینه زمین و تاسیسات جدا از هزینه های ساخت است و در هر منطقه و شهر متفاوت است که به هزینه های بالا اضافه میشود.