پیشرفت صنعت خودرو در چین به رغم تمامی حواشی موجود؛ واقعیتی غیرقابل انکار است. اگر محصولات خودرویی چین به تولیدات کارخانه های مطرح جهان شباهت دارند و حتی کاملا کپی می شوند و یا آنکه در بخش فنی فاقد کیفیت ایده آل هستند اما به هرترتیب این فاصله روز به روز کمتر از قبل می شود و در نهایت این صنعت خودروی کشور چین است که مسیر پیشرفت را طی خواهد کرد.
همانطور که مشاهده می کنیم؛ این روزها بزرگترین خودروسازان چین در حال صادرات محصولات خود به کشورهای مختلف هستند و هرکدام نیز با یک یا چند کمپانی مطرح بین المللی پیمان همکاری دارند تا از تجربه و تکنولوژی طرف مقابل در مسیر پیشرفت خود بهره برداری کنند.
در ادامه این مطلب و با توجه به آغاز سال 2020 میلادی، نگاهی خواهیم داشت به مهمترین رویدادهای خودرویی چین در سالی که گذشت:
خریداری سهام دایملر توسط بایک
گروه خودروسازی پکن(بایک) 5 درصد از سهام گروه خودروسازی دایملر آ گ آلمان را خریداری کرد و تبدیل به سومین سهامدار بزرگ کمپانی مادر مرسدس بنز شد. بایک و دایملر همکاری های نزدیکی با یکدیگر دارند که از جمله می توان به پکن بنز اتوموتیو اشاره کرد که وظیفه تولید مدل های مرسدس بنز در چین را برعهده دارد. همچنین فوتون دایملر که خط تولید آن به خودروهای سنگین اختصاص دارد.
آغاز تولید تسلا در چین
تسلا که نام شماره یک جهان در تولید خودروهای الکتریکی است در سال 2019 تولید سدان مدل3 را در شانگ های آغاز کرد. بدین منظور کارخانه به ارزش 2 میلیارد دلار راه اندازی شده که اولین کارخانه تسلا در خارج از آمریکا نیز محسوب می شود. جالب آنکه تولید مدل3 در چین حدود 65 درصد ارزانتر از نمونه تولیدی در آمریکا است.
سهم 25 درصدی انرژی های نوین در بازار خودرو
پیش بینی می شود وسایل نقلیه مبتنی بر انرژی های نوین 25 درصد کل فروش خودرو در بازار چین تا سال 2025 را به خود اختصاص دهند. این چشم انداز در سال 2017 برابر با 20 درصد اعلام شده بود.
با توجه به سهم بالای خودروهای الکتریکی و هیبریدی در خطوط تولید کمپانی های چینی می توان انتظار داشت تا سال 2035 این کشور جز قدرتمندترین تولیدکنندگان جهان در این حوزه باشد.
کاهش یارانه خودروهای الکتریکی
وزارت بازرگانی چین در ماه مارس 2019 از کاهش یارانه خودروهای الکتریکی خبر دارد. این تصمیم از منظر منتقدان موجب کاهش فروش خودروهای مبتنی بر انرژی های نوین خواهد شد. البته هنوز آمار از رشد این بازار خبر می دهند اما باید منتظر بررسی های جدیدتر بود تا نتیجه دقیق تر مشخص شود.
براساس آخرین اطلاعات موجود، طی 11 ماهه نخست 2029 فروش کل وسایل نقلیه مبتنی بر انرژی های نوین برابر با 1.04 میلیون دستگاه بوده است که بیانگر رشد 1.3 درصدی در مقیاس سالانه است.
سئات در راه بازگشت به چین
بزرگترین خودروساز اسپانیا بدنبال حضور مجدد در بازار چین برای سال 2021 است. این خبری است که فولکس واگن کمپانی مادر سئات در ماه می بدان اشاره کرد.
سئات در سال 2014 پس از دو سال ثبت نتایج ضعیف در فروش تصمیم به ترک بازار چین گرفت.
هم اکنون گروه خودروسازی جی ای سی(جک)، فولکس واگن و سئات با سرمایه گذاری 579 میلیون دلاری در حال ساخت یک مرکز تحقیق و توسعه در هفی هستند که سال 2021 افتتاح خواهد شد.
اجازه قانونی برای خودران ها
اداره کنندگان شانگ های با تصویب قوانینی شرایط لازم برای آزمایش خودروهای خودران را در این منطقه فراهم کردند. این رویداد در مسیر پیشرفت تکنولوژی خودران در کشور چین اهمیت بسیار زیادی دارد و زمینه ای را فراهم می کند که در دیگر مناطق چین نیز قوانین مشابهی شکل بگیرد.
همکاری گریت وال با ب ام و
گریت وال به عنوان یکی از بزرگترین خودروسازان کشور چین از همکاری خود با ب ام و خبر داد. این همکاری توجه ویژه ای به تولید محصولات الکتریکی خواهد داشت و سهم هر کدام از طرفین برابر با 50 درصد است. ارزش اولین سرمایه گذاری کمپانی های مذکور نیز برابر با 729 میلیون دلار بوده است. تولید خودروی مینی الکتریکی یکی از برنامه های این همکاری است.
خودروسازان بدنبال شرکای خارجی
همانطور که ابتدای متن اشاره شد همکاری با خودروسازان خارجی یکی از اولویت های تولیدکنندگان خودرو در کشور چین است. در سال 2019 نیز این سیاست توسط آنها دنبال شد.
همکاری جیلی با پروتون برای تولید شاسی بلند اکس70 در مالزی طی ماه دسامبر و سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری گریت وال در روسیه برای احداث خط تولید طی ماه ژوئن از جمله مهمترین رویدادهای خودرویی چین در سال گذشته میلادی بود.
کاهش فروش خودرو
براساس مطالعات بازار و آمار ارائه شده در رابطه با بازار خودروی چین، شاخص های فروش از کاهش 8 درصدی در مقیاس سالانه حکایت دارند. در 11 ماهه نخست 2019 برابر با 23.11 میلیون دستگاه وسیله نقلیه در چین به فروش رسیده که کاهش 9.1 درصدی در مقایسه با زمان مشابه در سال 2018 را نشان می دهد. اتحادیه خودروسازان چین پیش بینی می کند کاهش میزان فروش خودرو تا سال 2022 کماکان روند کاهشی خود را دنبال کند اما از سال 2023 تا 2025 شاخص رشد 3 تا 5 درصدی برای این بازار پیش بینی می شود.
رشد صادرات خودروهای کارکرده
چین برنامه دقیقی را برای صادرات خودروهای کارکرده طی سال گذشته میلادی دنبال کرد. مرحله اول این طرح در 9 منطقه از جمله پکن، جینینگ، کینگدائو، گوانگدونگ و .... به اجرا گذاشته شد. وزارت بازرگانی چین از تقاضا و پتانسیل بالا برای واردات خودروهای کارکرده از چین در بازارهای هدف خبر می دهد.
منبع: عصرایران