از دیگر چراغ های هشدار دهنده پشت آمپر که با روشن شدنش باید خودرو را متوقف ساخت، چراغ روغن می باشد. این چراغ که در اکثر خودروها به شکل طراحی شده است نشان دهنده وجود یک اشکال در سیستم روغن رسانی به موتور می باشد که باید در سریع ترین زمان ممکن مرتفع گردد. البته گاهی اوقات این چراغ به صورت دوره ای روشن می شود که در ادامه در رابطه با آن نیز توضیحاتی خواهیم داد. ولی اگر به یک باره و در حال رانندگی، چراغ روغن خودروی شما روشن گردید، باید هر چه سریع تر خودرو را متوقف و خاموش کنید و تا حل نشدن مشکل، نسبت به راه اندازی مجدد موتور، احتیاط کنید. در ادامه ما به این موضوع پرداخته و دلایل روشن شدن چراغ روغن خودرو را بررسی می کنیم.
از جمله شایع ترین عواملی که منجر به روشن شدن چراغ روغن در خودرو می شود، کاهش سطح فشار روغن در موتور می باشد. این موضوع می تواند بلافاصله به موتور فشار وارد آورده و در صورت عدم اعتنا به آن، باعث سوختن موتور و ایجاد خسارات سنگین به خودرو گردد.
همانطور که می دانید، روغن موتور نقش خنک کنندگی و همچنین روان کردن حرکت اجزای موتور را بر عهده دارد. وجود هر گونه مشکل در این امر، باعث خشک کار کردن خودرو، اصطکاک بیش از اندازه بین اجزای مختلف موتور، داغ شدن بیش از حد موتور و در نهایت از حرکت بازماندن و ایجاد خسارت شدید به موتور می شود. این خسارت تا سوختن موتور و تعویض کامل موتور نیز می تواند پیش رود. بنابراین دقت داشته باشید که روشن شدن چراغ روغن ، یک اخطار مهم بوده و باید سریعا به آن واکنش نشان داد.
عدم توجه به روشن شدن چراغ روغن می تواند منجر به خسارات سنگینی شود.
اما شایع ترین عواملی که ممکن است باعث روشن شدن این چراغ در پشت آمپر خودرو گردد، در ادامه فهرست شده اند که روش های حل آن نیز به صورت مختصر بیان گردیده است. باید توجه داشته باشید که این موضوع می تواند بنا به خطاهای ایجاد شده در کارکرد خودرو نیز بوجود آید که در هر صورت باید نسبت به رفع آن اقدام نمود. در گذشته نیز در رابطه با دلایل روشن شدن چراغ باتری مباحثی را ارائه داده ایم که علاقه مندان می توانند به مطالعه آن نیز بپردازند.
یکی از دلایل روشن شدن چراغ روغن در خودرو، کم شدن سطح روغن موتور می باشد. اگر مدت هاست سطح روغن موتور خودرو را چک نکرده اید، بهتر است با روشن شدن چراغ روغن، آن را بازدید کرده و در صورتی که سطح آن کمتر از میزان استاندارد است، با استفاده از روغن موتور مناسب، میزان کاستی را جبران نمایید. (سطح روغن موتور باید در زمانی که موتور خاموش بوده و سرد شده است، چک شود.)
فیلتر روغن اگر به خوبی کار نکند و یا محکم سر جای خود بسته نشده باشد، ممکن است منجر به نشتی روغن شود و یا نتواند روغن را به خوبی تمیز کند. در نتیجه ممکن است باعث روشن شدن چراغ روغن خودرو شود. همچنین ممکن است به دلیل استاندارد نبودن فیلتر، سرعت گردش روغن در موتور کاهش و در نتیجه سطح فشار روغن کم شود که نتیجه آن روشن شدن چراغ روغن می باشد. در برخی شرایط نیز ممکن است این مشکل به خاطر پایه فیلتر پیش بیاید که باید توسط یک متخصص بازدید گردد.
اگر روغن موتوری که در خودرو استفاده می کنید، نامرغوب باشد در نتیجه حرارت را به خوبی دفع نخواهد کرد و یا باعث ایجاد اصطکاک اجزای موتور خواهد شد. این مشکل بسیار با اهمیت بوده و باید فورا روغن موتور تعویض گردد.
یکی دیگر از مواردی که باعث روشن شدن چراغ روغن خودرو می شود، ترکیب آب یا بنزین با روغن موتور می باشد. این ترکیب سبب رقیق شدن روغن و در نتیجه کاهش کیفیت روغن می شود. این مشکل عمدتا به خاطر خرابی و یا سوختن واشر سر سیلندر بوجود می آید. همچنین وجود مشکل در انژکتورها نیز ممکن است سبب ورود بنزین به روغن گردد.
پمپ روغن یا اویل پمپ اگر به خوبی به وظایف خود عمل نکند، ممکن است فشار روغن در جریان حرکت در بخش های مختلف موتور، کاهش یابد و در نتیجه چراغ روغن در پشت آمپر روشن شود. این پمپ که معمولا با استفاده از قدرت موتور فعالیت می کند، در اثر عدم عملکرد صحیح تسمه پروانه یا دینام نیز نمی تواند وظیفه خود را به خوبی انجام دهد. بنابراین، قبل از اقدام به تعویض این قطعه، تسمه، بلبرینگ و پولی این پمپ را نیز تست کنید.
ایجاد اشکال در یاتاقان های خودرو، پر هزینه ترین دلیل ممکن برای روشن شدن چراغ روغن می باشند که نیاز به بازدید کارشناس و در صورت نیاز تعمیر توسط یک فرد متخصص دارند.