اگر مالک خودرو یا موتورسیکلت هستید و کارت هوشمند سوخت خود را گم کردهاید، باید یک کارت سوخت جدید بگیرید و برای دریافت کارت هوشمند المثنی درخواست بدهید. سوختگیری از دی 97، صرفا با کارت هوشمند سوخت و در جایگاههای سراسر کشور امکانپذیر شد. قیمت بنزین در سال 98 براساس لایحهٔ بودجهٔ سال 98هیچ تغییری نکرده است.
طبق جدیدترین اصلاحیهٔ منتشرشده توسط شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در سال 97، برای دریافت کارت هوشمند سوخت، مدارک زیر باید توسط متقاضی ارائه شوند:
برای دریافت کارت سوخت المثنی، باید مبلغ 100 هزار ریال به حساب جام شرکت ملی پخش فرآردههای نفتی ایران در بانک ملت واریز شود. اگر وکیلی قصد دریافت کارت هوشمند سوخت از طرف مالک را داشته باشد، باید در وکالتنامه، دریافت کارت سوخت قید شده باشد. درگاه خدمات پلیس +10، شیوهٔ درخواست را تشریح کرده است.
توجه داشته باشید که موتورسیکلتهایی که اخیرا نسبت به دریافت شمارهٔ پلاک اقدام کردهاند، باید به دفاتر خدمات امور کارت هوشمند سوخت نزد پلیس +10 مراجعه کنند و براساس مدارک شناسایی وسیلهٔ نقلیه و پس از بهروز رسانی اطلاعات، کارت سوخت جدید دریافت کنند.
اگر میخواهید رمز کارتتان را حذف کنید، باید مراحل زیر را در دستور کار قرار دهید.
ابتدا کارت را داخل کارتخوان جایگاه سوخت قرار دهید. با دیدن پیام «رمز را وارد کنید»، رمز را وارد کنید و دکمهٔ OK را فشار دهید. پیام «عملیات تغییر رمز، رمز را وارد کنید»، به نمایش درخواهد آمد. حال دوباره رمز را وارد کنید و کلید سبز را فشار دهید. با دیدن پیام «رمز شما با موفقیت حذف گردید»، متوجه خواهید شد که رمز کارت شما حذف شده است.اگر شما 5 بار پیاپی رمز عبور کارت سوختتان را اشتباه وارد کنید، کارت هوشمند شما غیرفعال میشود و برای رفع این مشکل، باید با مدارک هویتی مالک خودرو و همچنین سند خودرو، به شعب شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در استان محل سکونت خود مراجعه کنید.
اگر میخواهید از وضعیت کارت هوشمند سوخت خود مطلع شوید، به سامانه پيگيری وضعيت کارت هوشمند سوخت خودرو مراجعه و نوع و شمارهٔ پلاک خودرو را وارد کنید. سپس روی گزینهٔ پیگیری کارت سوخت که در عکس بالا هم نشان داده شده است، کلیک کنید.
کارت هوشمند سوخت مثل دیگر کارتهای مغناطیسی، روش نگهداری خاص خود را دارد.
قاچاق گستردهٔ سوخت از کشور، با توجه به قیمت پایین آن در ایران که ناشی از سوبسید دولتی است، منافع گستردهای را برای جیب قاچاقچیان مرزهای شرقی و غربی کشور به همراه داشت و عدالت اجتماعی و اقتصادی را تحتالعشاع قرار داد. در اطلاعیهٔ جدید شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی نیز به این موضوع اشاره شده است که الزام بهکارگیری مجدد این کارت، برای مبارزه با قاچاق سوخت در کشور و بهینهسازی مصرف انرژی است. تصمیمگیری دربارهٔ سهمیهبندی سوخت در جریان مذاکرات دولت و مجلس در آذر امسال نهایی شد.
باید به این نکته توجه کنید که خرید و فروش کارت سوخت، غیرقانونی است و ارتکاب به آن جرم محسوب میشود. برای تسهیل و تسریع دریافت کارت هوشمند سوخت، برای آن دسته از مالکان خودرو یا موتورسیکلت که کارت سوخت خود را در اختیار ندارند، دسترسی به سامانهٔ ثبت مشخصات، از طریق اینترنت و گوشی موبایل فراهم شده است که درادامه به جزئیات آن میپردازیم. دریافت کارت هوشمند سوخت کاملا رایگان است و اگر پیامکی مبنیبر دریافت کارت سوخت با اخذ وجه دریافت کردید، به پلیس فتای استان محل سکونت خود اطلاع دهید.
سفارش کارت هوشمند سوخت، نیازمند ارائه مدارکی است که باید در اختیار سامانهٔ مربوطه قرار گیرد.
همچنین، استفاده از کارت سوخت دستورالعملی دارد که صاحب کارت باید از آن مطلع باشد. بهخصوص که در زمان استفاده از کارت هوشمند سوخت در جایگاهها، اخطارهایی روی نمایشگر جایگاه درج میشود که اشراف اطلاعاتی صاحب کارت به رفع هرچه بهتر مشکل کمک خواهد کرد.
اگر کارت هوشمند سوخت مفقود شود و مالک اعلام سرقت کند، از زمان ثبت درخواست مفقودی در سیستم، امکان استفاده از کارت وجود نخواهد داشت. توجه داشته باشید که اعلام مفقودی کارت هوشمند سوخت صرفا از طریق مراجعه به دفاتر خدمات کارت هوشمند امکانپذیر است و به ثبت سیستمی نیاز دارد. بنابراین از آنجا که سامانهای برای احراز هویت مالک و صحت اطلاعاتش وجود ندارد، اعلام تلفنی مفقودی پذیرفتنی نیست.
اگر مالک خودرویی فوت کرده باشد، ارائهٔ کارت هوشمند سوخت به بستگان درجهٔ اول متوفی، بلامانع است و به این منظور باید مدارک شناسایی از قبیل شناسنامه و کارت ملی ارائه شود.